Wat te doen bij geluidsoverlast s nachts

wat te doen bij geluidsoverlast s nachts

Stel, je ligt net lekker te slapen en daar komt het weer. Het enorme lawaai van buiten. Dit kan zijn een drukke autoweg die vlak langs je huis loopt. Bijvoorbeeld een snelweg.

Het kan ook een spoorlijn zijn waar ieder kwartier of half uur een trein voorbij komt denderen.

Maar misschien is het wel een heel ander probleem. Wellicht woont u vlak bij ene uitgaansgelegenheid. Een druk café of een grote discotheek waarbij tot zeer laat in de nacht mensen aankomen en vertrekken. Dit met behulp van de nodige auto’s uiteraard.

wat te doen bij geluidsoverlast s nachts

U kunt ook nog een buurman hebben die altijd tot in de late uurtjes aan het klussen is.

Oplossingen

Zit u in 1 van bovenstaande situaties? Dan wilt u weten, wat te doen bij geluidsoverlast s nachts.

Als het gaat om een drukke verkeersweg of spoorlijn, dan is dit probleem zelf niet weg te nemen. Een oplossing kan zijn om te verhuizen. Laat uw huis eens taxeren. Wellicht komt u voor een verassing te staan. De huizen zijn momenteel erg duur en leveren veel geld op. De kans is groot dat u een hoge winst op uw huis kunt pakken.

Vervolgens kunt u dan op zoek naar een huis dat op een rustigere plek staat. Nadeel is wel dat u dan ook diep in de buidel zult moeten tasten gezien de hierboven genoemde huizenprijzen.

Zit u in de situatie dat u naast drukke uitgaansgelegenheden woont, dan is het probleem zelf ook niet weg te nemen. De cafés en disco’s zullen vergunningen hebben om de huidige openingstijden te hanteren. Het probleem zal zich dan grotendeels in de weekenden afspelen is de verwachting.

Wellicht kunt u met de gemeente in gesprek, zij hebben immers de vergunning aan de horeca verstrekt. U kunt dan bespreken of u bijvoorbeeld gecompenseerd kunt worden als u uw huis laat isoleren. Met isolatie kunt u een deel van het lawaai wellicht ook buiten de deur houden.

Is het een buurman die veel lawaai maakt, dan is een goed gesprek natuurlijk nooit verkeerd. Misschien komt u er samen wel uit en is het probleem definitief verholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *