Voorspellingen om de video strategie in 2021 een boost te geven

social media marketing

Klaar voor enkele voorspellingen om jouw social media marketing strategie in 2021 op gang te brengen? We wedden dat je dat bent! 2020 was een uitdagende tijd voor grote en kleine bedrijven, makers, influencers en iedereen daar tussenin. Om je te helpen een voorsprong te krijgen op jouw sociale strategie voor het nieuwe jaar, hebben we onze belangrijkste voorspeling op het gebied van social media videomarketing voor de komende 12 maanden.

Voorspelling op sociale media: video-inhoud zal opperste regeren

Video-inhoud, ongeacht het platform of formaat, wordt groot in 2021! Van Instagram Reels en TikTok tot de originele videogigant YouTube, er zijn talloze mogelijkheden om je publiek te laten groeien en je betrokkenheid bij video-inhoud te vergroten.

De sleutel tot een succes van video in 2021 is door strategisch na te denken over je publiek en ze aan te spreken waar ze zich het prettigst voelen.

Als je bijvoorbeeld hoopt uit te breiden naar een Gen Z-markt, wilt je misschien nadenken over TikTok. Of als je al een actief en betrokken publiek hebt op Instagram, dan kan experimenteren met IGTV-video’s of Reels jouw manier zijn om dat bereik te vergroten. Als het maken van videocontent overweldigend klinkt, weet dan dat meer videocontent niet meer social media marketing werk hoeft te betekenen. Veel merken hergebruiken video-inhoud op een slimme manier van het ene platform naar het andere.

Onderneem actie in 2021: deel je eerste Instagram Reels-video

Als je nog niet op de Reels-trein bent gesprongen, is dit het juiste moment. De inhoud van Instagram Reels wordt naar alle Instagram-gebruikers gepusht, niet alleen naar degenen die jou volgen. En aangezien het nog vrij nieuw is, geeft Instagram Reels een grote bekendheid.

Instagram Reels zijn op veel plaatsen in de Instagram-app te ontdekken – wat ervoor zorgt dat het een grote social media marketing kansen liggen voor 2021!

In feite zijn er 4 manieren waarop mensen je Instagram Reels kunnen ontdekken:

  • Het nieuwe tabblad Rollen in de navigatie op het startscherm
  • Door de Home-feed scrollen
  • De Explore-pagina
  • Het tabblad Rollen op individuele profielen

Als je meer ogen op je inhoud wilt krijgen, is Instagram Reels de beste plek om te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *