Testament opstellen

Wil jij een testament opstellen maar weet je niet zo goed hoe je dit moet doen en bij wie je moet zijn? Het is niet gek dat je hier moeite mee hebt. Maar weinig mensen weten exact wat een juridisch testament inhoud, bij wie ze moeten zijn en wat er allemaal ingeschreven kan staan.

Notaris

Als eerste ga je naar een notaris. De officiële definitie van een notaris is:

“Een notaris is een jurist en openbaar ambtenaar, benoemd door de overheid, die bevoegd is om authentieke akten te verlijden in de gevallen waarin de wet aan hem of haar die bevoegdheid toekent en een partij dit van hem verlangt.

Zoals de definitie al zegt kan een notaris helpen bij juridische zaken, waaronder dus een testament.

Inhoud van een testament

Het verschilt per persoon wat je allemaal in een testament wilt laten vastleggen. In sommige situaties kan het heel handig zijn om dit te doen. Zo is het bijvoorbeeld handig om in een testament vast te leggen wie je bedrijf gaat overnemen als je komt te overlijden. Stel jij bent momenteel eigen ondernemer en je hebt nog niet besloten wie in de toekomst (als jij komt te overlijden) de zaak gaat overnemen, is het aan te raden om dit in een testament vast te laten leggen. Als je dit namelijk niet doet dan wordt er volgens de wet bepaald wie eigenaar wordt, maar het kan zo zijn dat diegene daar helemaal niet op zit te wachten en dat jij andere wensen hebt. In dat geval is het handig om zelf de keuze te maken en dit samen met een notaris in een testament neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *