Een matras van 80 x 190 van Perfecthomeshop: perfect voor de kinderkamer

matras 80 x 190 van Perfecthomeshop

Ben jij op zoek naar een goed matras en bijpassend bed voor een kinderkamer? Dan is het matras van 80 x 190 van Perfecthomeshop een aanrader. Het heeft namelijk veel voordelen, juist voor de kinderkamer. Welke dan? Dat ontdek je hier.

matras 80 x 190 van Perfecthomeshop

De juiste breedte

80 centimeter is een prima breedte als het gaat om een eenpersoonsbed. Het is natuurlijk meer dan voldoende voor een klein kind. Een tweepersoonsbed kan een kind zelfs een minder veilig gevoel geven. Daarom kiezen veel mensen voor een breedte van 80 centimeter of maximaal 90 centimeter. Die tweede maat is eigenlijk al meer voor volwassenen bedoeld.

De lengte

Omdat de lengte alsnog 190 centimeter is, kan je kind er goed in groeien. Dat is best belangrijk wanneer je een bed kiest dat bijvoorbeeld nog een tijdje mee moet gaan tot de puberteit. Dan wil je een bed op de groei kopen en dan is een lengte van 190 centimeter geen overbodige luxe, zeker niet bij jongens. Zij worden immers doorgaans wat langer dan meisjes. 

Een goed bedframe erbij

Het fijne van deze maat is dat het een vrij standaard maat is. Wanneer je kind nog jong is, dan willen ze vast een heel flitsend bed. Bijvoorbeeld eentje in de vorm van een racewagen of misschien wel een kasteel. Dat is allemaal leuk en aardig maar als ze 16 zijn dan willen ze dat waarschijnlijk niet meer. Daarom kies je dus voor een matras met een gangbare maat. Mocht het dan nodig zijn om een nieuw bedframe te kopen dan weet je in ieder geval zeker dat je er eentje kunt vinden die past bij het matras dat je al hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *